3 dagars bröllopsmode

Tre dagar i Tyskland bara flög förbi, det var helt galet. Men låt mig börja från början. Jag startade nämligen förra veckan med att ramla på cykel. Och då menar jag en riktig ”face plant” på cykel. Jag kände asfalten skrapa mot ansiktet och tankarna som flög igenom huvudet var bara ”ÅNEEEEJ – European Bridal Week!”

För man vill ju se lite trevlig och pigg ut när man ska runt på bröllopsmodemässa och prata med designers, leverantörer, chefer och ägare av världens största bröllopsmärken. Eller hur?

Lyckligtvis var skrapsåren rätt så ytliga, så de värsta skorporna var borta redan i fredags när eventet började. Och som mina barn sa: Du kan ju bara täcka det med smink, mamma!

Så fredagen kom i alla fall och vi flög ner till Düsseldorf för att sedan åka in till Essen med bil. En dansk bröllopsbutik vi känner väl hade bokat en hyrbil vi fick åka med, så det blev att knö in mellan de två ägarna av Bröllopsmagasinet. Är man under 1.90 lång får man pent sitta i mitten, trångt, men trevligt. Sen var det rakt i säng, lite strul med rummen så jag fick offra mitt rum första natten och hoppa in i ett rum med en kvinna i branschen, som jag lyckligtvis känner lite i allafall. Det gäller att vara flexibel. haha. Dagen efter var det upp och hoppa och rakt till mässan.

Härliga modeller för märket Morilee.

Vi har sett så mycket mode, alla märkena har så extremt många olika stilar. Det är släta klänningar, blommiga klänningar, korsettlooks, spets, slitsar, volanger, draperingar, färger, genomskinliga detaljer, cutouts, täckande klänningar, kappor, overskirts och you name it… Det att se klänningarna live är faktiskt SÅ annorlunda mot att se dem på bild, du får en helt annan känsla av hur klänningen ser ut och rör sig. I montrarna hade alla märkena modeller som visade upp klänningarna, och butikerna som var där kunde även be modellerna ta på sig en bestämt klänning som de funderade på att köpa in.

Sen var det ju såklart modevisning och jag måste erkänna att jag nästan inte hann ta in klänningarna för att jag var så upptagen med att få bra bilder och filmer från visningarna. Dock var det ju en hel del snygga kreationer att se. Jag tycker nog inte bröllopsmodet har ändrat sig så extremt mycket från förra året, men om det var något som stack ut, var det att det var fler klänningar med mer glänsande tyg, alltså en sorts siden, i stället för det mer matta mikadotyget som ofta används för släta klänningar. En designer berättade att mikado har bättre egenskaper än siden då det inte skrynklar, men jag är lite kär i glänsande siden i allafall 😉

4 favoritstilar nedan – kappa, glänsande slipdress med ros, minimalistisk klänning med fickor och linjer och till slut en läcker fodralklänning med overskirt. Vad tycker du om stilarna?

Se flera bilder här!

Dagarna bara flög, vi besökte olika märkens montrar och pratade med nya och gamla kontakter. Det är så kul nu när man har varit några år i branschen och börjar få lite koll på ansikten och representanter för de olika märkena, och vilken roll de har. Även modellerna är ofta de samma varje år, och när man fotar och pratar med de samma människorna på varje mässa börjar man efter ett tag tycka att man känner dem. En av tjejerna jag har pratat med tidigare år är holländske Svenja, som jag har träffat på flera mässor där hon varit modell och vi har även bott på samma hotell. Jag träffade henne på prisutdelnings-ceremonin och undrade vilket märke hon var modell för i år, och hon svarade med att hon nu var COO för hela företaget som hon var modell för förra året. HUR COOLT?!

Sen träffade jag ägaren för World Bride Magazine, en härlig kvinna som delade med sig lite av hur de jobbar från sitt huvudkontor i New York och över hela världen. Superinspirerande! Hon tyckte även att det var ganska stor skillnad mellan Europa och USA och Europa, särskilt gällande medias roll, man blir väl omhändertagen som mediarepresentant och får de bästa platserna på modevisningarna. Så var det inte riktigt i Tyskland, där fick man ta sin plats. Jag borde se visningarna i New York, tipsade hon om, så det får jag sätta på min att-göra lista.

En av mina bästa kompisar är chef för en bröllopsbutik i Norge, och brukar komma till mässan varje år. Det är så roligt att ses i jobbsammanhang också. Vi brukar såklart alltid passa på att ta roliga bilder, och detta år var inget undantag. Och titta, såret syns inte ens!

Allt i allt, en inspirerande och kul resa, som alltid! Hoppas på flera spännande resor under det här året!

Lämna en kommentar

Hej!

Jag heter Mari och jobbar som redaktör på tidningen Bröllopsmagasinet. Välkommen till min blogg, där jag delar mina tips, tankar och trender kring bröllop och fest och lite bakom kulisserna från jobbet som redaktör.

Följ Bröllopsmagasinet

Blogg på WordPress.com.